27/05/2020

Over ons

Op 20 december 1996 is de vereniging ‘de Muziekschool Aalst-Waalre’ opgericht door een enthousiaste groep docenten. Sinds 2011 gaat zij verder onder de naam “Muziekonderwijs Aalst-Waalre”.

Muziekonderwijs Aalst-Waalre is een vereniging van gediplomeerde muziekdocenten. Het doel van de vereniging is de belangstelling voor muziek te bevorderen door middel van professioneel gegeven muziekonderwijs.

 

Bij MAW kunt u terecht voor de cursussen:

Algemene Muzikale Vorming – Theorie – Stemvorming – Kinder en Jeugdkoor – Muziek op schoot –
Muziekcursus voor dreumes, peuters en volwassenen – Heterogene en homogene ensembles.

 

Individuele lessen zijn te verkrijgen voor de volgende instrumenten:

Accordeon – Altviool – Bariton – Basgitaar – Blokfluiten – Cello – Contrabas – Dwarsfluit – Gitaar – Harp – Hoorn – Keyboard – Klarinet – Piano – Saxofoon – Slagwerk – Trombone – Trompet – Tuba – Viool – Zang.

 

De lessen en activiteiten worden verzorgd door gediplomeerde docenten op verschillende locaties in onze gemeente.
De instrumentale lessen zijn meestal individueel en op maat. De docent adviseert u graag over de vorm waarin de les gegoten kan worden. Uniek binnen MAW is dat de één op één lessen ook voor de beginnende leerling tot de mogelijkheden behoort.

De vereniging vindt het heel belangrijk om het samen musiceren te stimuleren. Hiervoor zijn orkesten en ensembles in het leven geroepen en worden regelmatig openbare leerlingenuitvoeringen georganiseerd.

Muziekonderwijs Aalst-Waalre onderhoudt contacten met de basisscholen en de plaatselijke harmonieverenigingen. Op die manier komt jong en oud in aanraking met de muzikale mogelijkheden binnen de gemeente.

 

 

Het bestuur bestaat uit:

Dirk Bosman – voorzitter
Frank Grieten – secretaris
Wim Louwers – penningmeester
Anja Valster
Yvonne Martens

 

 

 

Jeugdcultuurfonds

Vanaf 1 augustus 2015 is de gemeente Waalre aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een minimum inkomen. De gemeente Waalre wil deze kinderen actief laten meedoen aan culturele activiteiten in brede zin. De vergoeding vanuit het Jeugdcultuurfonds bedraagt maximaal € 450,- per kind per jaar en wordt besteed aan lesgeld en de aanschaf van benodigde materialen. Hiermee kunnen kinderen niet alleen muziekles volgen, maar ook bijvoorbeeld toneel, dans, tekenen en schilderen. Het aanvragen van een vergoeding voor deelname verloopt via het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Waalre of via Stichting Leergeld.

www.waalre.nl/cmd
www.valkenswaard.leergeld.nl
www.jeugdcultuurfonds.nl

 

 

 

 

Muzieksubsidie vervalt per 1 augustus

De gemeente Waalre biedt op dit moment de mogelijkheid voor jongeren tot 18 jaar om individuele leerlingensubsidie aan te vragen voor het volgen van muziekonderwijs. In de gemeente Waalre is het mogelijk om muzieklessen te volgen bij een gediplomeerd docent die in Waalre les geeft. De individuele leerlingensubsidie bestaat uit: € 40,00 voor een hele cursus voor algemeen vormend muziekonderwijs (AMV) en oriëntatielessen en € 120,00 voor de bespeling van een instrument of voor zangles. Per 1 augustus 2015 komt de regeling voor individuele leerlingensubsidie te vervallen.